راهنمای طراحی وب‌سایت‌ دانشگاه

راهنمای طراحی وب‌سایت‌ دانشگاه

۲۵ مرداد ۱۳۹۶ | ۱۳:۳۲ کد خبر: ۱۱ استانداردهای وب
تعداد بازدید:۳۱۱۰
بهتر است دانشگاه ها و مراکز آموزشی از یک سری اصول مشخص و استاندارد در طراحی وب سایت های خود استفاده کنند.

طراحی وب‌سایت دانشگاه منعکس کننده برند دانشگاه است. همه کسانی که با یک دانشگاه در ارتباط هستند، دید کلی از برند دانشگاه داشته و انتظار دارند در فضای وب هم همان ظاهر و ساختاری را که در ذهن خود دارند ببینند.

در همین راستا لازم است وب‌سایت‌های دانشگاه از ساختار و ترکیب رنگ استاندارد یکسانی پیروی کنند. در ادامه اطلاعات لازم برای طراحی یک وب‌سایت زیر مجموعه یک دانشگاه ارائه شده است.

رنگ‌ها

رنگ در هویت بخشیدن به وب‌سایت اهمیت خاصی دارد. تمامی وب‌سایت‌های یک دانشگاه لازم است از رنگ‌هایی استاندارد استفاده کنند تا کاربرانی که وارد وب‌سایت آن‌ها می‌شوند فضای وب‌سایت‌های دانشگاه اصلی را در آن‌ها حس کنند.

 

ساختار و فضا‌ها

ساختار صفحات وب‌سایت‌های دانشگاه هم باید یکسان و مشابه باشند. این شباهت باید در هدر و فوتر صفحات و نحوه قرارگیری منو‌ها و حتی در عرض صفحات نیز رعایت شود.

 

انواع صفحات و مکان قرارگیری المان‌ها

همه صفحات وب‌سایت‌های دانشگاه یا صفحه اصلی وب‌سایت هستند یا صفحات فرعی. توصیه می‌شود صفحه اصلی هر وب‌سایت مشابه وب‌سایت اصلی دانشگاه باشد و صفحات فرعی نیز مانند صفحات داخلی وب‌سایت اصلی دانشگاه.

در ادامه نمونه‌های طراحی صفحات برای وب‌سایت‌ و پرتال های دانشگاه را مشاهده می‌کنید.

 

صفحات داخلی

 

 

قوانینی که در طراحی هدر باید رعایت شود

محل قرارگیری لوگو در هدر وب‌سایت ثابت است. در وب‌سایت‌هایی که جهت نوشتار صفحه از سمت چپ به راست است لوگو باید در سمت چپ قرار گیرد.

در همه وب‌سایت‌ها لوگوی دانشگاه باید به وب‌سایت اصلی دانشگاه لینک شود. همچنین در صورتی که وب‌سایت مورد نظر لوگوی دیگری داشت باید آن را کنار لوگوی دانشگاه قرار دهد. لوگوی دوم باید در سمت چپ لوگوی اصلی قرار گیرد و در وب‌سایت‌های چپ به راست (مانند سایت انگلیسی) لوگوی دوم در سمت راست لوگوی اصلی قرار می‌گیرد. نمونه ذیل برای قرارگیری لوگوی دوم طراحی شده است.

 

 

طراحی ابزار جستجوی وب‌سایت

ابزار جستجوی هر وب‌سایت بهتر است در هدر سایت و در سمت مخالف لوگو قرار گیرد. بهتر است ابزار جستجو به شکل یک آیکون باشد که با قرار گرفتن نشانگر موس بر روی آن باز شود. حالت‌های مختلف ابزار جستجو را در ادامه مشاهده می‌کنید.

 

 

لوگوها و علامت‌های دیگر

لوگو‌های مختلفی می‌توانند در وب‌سایت‌ها قرار گیرند که باید از قوانین زیر پیروی کنند. لوگوی بخش‌های زیر مجموعه دانشگاه باید در وب‌سایتشان قرار گیرد. این لوگو‌ها باید هم اندازه لوگوی اصلی دانشگاه باشند و نباید به‌جای لوگوی دانشگاه قرار گیرند. توصیه می‌شود محل قرارگیری لوگوی سازمان‌های وابسته به دانشگاه مانند نمونه ذیل باشد:

 

 

لوگوی دانشگاه و نحوه به‌کارگیری

شکل و رنگ لوگوی اصلی یک دانشگاه مشخص و ثابت است. این لوگو را در وب‌سایت اصلی دانشگاه می‌توانید مشاهده کنید. در ادامه همین بخش هم لوگوی اصلی دانشگاه قرار گرفته است. طراحان وب‌سایت نباید شکل و رنگ این لوگو را تغییر دهند. همچنین بهتر است اندازه لوگو را نیز تغییر ندهند.

 

لوگوهای فرعی

لوگوهای فرعی به کار گرفته‌شده در وب‌سایت‌های دانشگاه نباید لوگوی اصلی را تحت تأثیر قرار دهند و هنگامی‌که کنار لوگوی اصلی قرار می‌گیرند نباید از آن بزرگ‌تر باشند.

 

لوگوی شبکه‌های اجتماعی مجاز

دانشکده‌ها و وب‌سایت‌های زیر مجموعه دانشگاه می‌توانند لینک‌های اشتراک محتوا در شبکه‌های اجتماعی را در وب‌سایت خود قرار دهند. شبکه‌های اجتماعی مجاز برای قرار دادن لینک اشتراک در وب‌سایت در حال حاضر شامل Instagram و LinkedIn و تلگرام است. لوگوهای شبکه‌های اجتماعی غیرمجاز به‌هیچ‌وجه نمی‌بایست در وب‌سایت‌های دانشگاه استفاده شوند.

 

تایپوگرافی

شکل متون و فونت‌های استفاده شده در وب‌سایت‌های یک دانشگاه باید مشابه باشد. توصیه می‌شود از تعداد زیاد فونت در وب‌سایت استفاده نشود.

 

کلید واژه ها: طراحی وب سایت دانشگاهی طراحی پرتال دانشگاهی اصول طراحی طراحی سایت


نظر شما :