همه چیز درباره گوگل اسکالر
گوگل اسکالر ( که معادل فارسی آن به صورت اسکالر و اسکولار آمده استgoogle scholar) راهی ساده برای جستوجوی گسترده در میان آثار علمی را فراهم میکند. کاربر از طریق این ابزار میتواند موضوع مد نظر خود را در میان منابع، مقالات، تزها و پایاننامهها، کتب و... جستوجو کند که این منابع میتواند در میان ناشرین آکادمیک، جوامع علمی و تخصصی، مراجع آنلاین، دانشگاهها و سایر وبسایتها باشد.
ویژگیهای گوگل اسکالر
- جستوجو در میان تمام منابع علمی
- کشف آثار مرتبط، نقلقولها و ارجاعات، نویسندگان و انتشارات
- یافتن اسناد کامل علمی در فضای وب
- آگاهی یافتن از آخرین پیشرفتهای علمی در تمامی حوزهها
- ساخت پروفایل عمومی و بررسی اینکه چه کسانی از آثار شما استفاده و نقلقول میکنند و بدان ارجاع میدهند.
ردهبندی اسناد
گوگل اسکالر اسناد علمی را بر اساس روشی که محققین جستوجو میکنند، وزن علمی، محل انتشار، نویسنده آثار و همچنین میزان نقلقول و ارجاعاتی که به آنها شده است رتبهبندی میکند.
ارجاعات گوگل اسکالر
ارجاعات و یا همان نقلقولهای (citation) گوگل اسکالر راهی آسان در اختیار نویسندگان آثار علمی میگذارد تا ارجاعاتی که به آثار آنها میشود را شناسایی کنند. بدین ترتیب بهراحتی میتوان دریافت که چه کسی به آثار علمی هر نویسنده ارجاع میدهد و با کمک گراف ارجاعات شاخصهای مختلف ارجاع را محاسبه کرد.
پروفایل عمومی
با ساخت پروفایل عمومی گوگل اسکالر میتوان مشخصات هر فرد را در نتایج جستوجوی گوگل اسکالر مشاهده کرد. سوابق علمی و آموزشی و همچنین تمام مقالات و آثار علمی آن همه به وسیله این پروفایل قابل جستوجو است. از همه مهمتر اینکه حتی اگر فردی صدها مقاله نوشته باشد و نامش با کارشناسان دیگر مشترک باشد باز هم بهراحتی امکان یافتن اثرش وجود دارد. با استفاده از گوگل اسکالر میتوان مقالات مرتبط با هم را نیز به مطلب اضافه کرد و ارجاعاتی که به مقاله میشود نیز به صورت خودکار و زمانی که یک ارجاع جدید به اثر فرد در وب صورت گیرد صورت میپذیرد.
شاخصهای گوگل اسکالر
معیار و شاخصهای گوگل اسکالر راهی آسان برای نویسندگان فراهم میکند تا تأثیر آثار و مقالات خود را در جوامع علمی دریابند. متخصصین و کارشناسان با بررسی اینکه ناشرین به چه نوع مقالاتی ارجاع میدهند بهتر میتوانند تصمیم بگیرند که آثار خود را به کدام یک از ناشرین دهند.
شاخصهای گوگل اسکالر در حال حاضر مقالات منتشر شده بین سالهای 2012 تا 2016 را پوشش میدهد.
نکتههای جستوجو
نتایج جستوجو اغلب به ترتیب ارتباط با یکدیگر و نه به ترتیب تاریخ نمایش داده میشوند. برای یافتن مقالات جدیدتر میتواند روشهای زیر را انجام داد:
- از روی گزینههای سمت چپ صفحه جستوجو بر روی گزینه "sinc year" کلیک کرده تا مقالات مربوط به یک بازه زمانی خاص نمایش داده شوند.
- با کلیک بر روی گزینه sort by date میتوان جدیدترین مقالات را یافت و نتایج جستوجو به ترتیب زمانی نمایش داده خواهد شد.
- اگر بر روی تصویر پاکت نامه کلیک کنید نتایج جدید به صورت دورهای به ایمیل شما ارسال خواهد شد.
یافتن متن کامل مقاله
خلاصه مقالات اغلب به صورت رایگان در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد؛ اما متأسفانه مطالعه متن کامل مقاله نیاز به اشتراک دارد؛ اما شاید چند روش زیر راهگشا باشد:
- بر روی لینک library در سمت راست صفحه نتایج جستوجو کلیک کنید.
- بر روی لینک PDF در سمت راست نتایج جستوجو کلیک کنید.
- بر روی all versions در پایین جستوجو کلیک کنید و منابع جایگزین و دیگر را بررسی نمایید.
- بر روی related articles و یا cited by در پایین صفحه جستوجو کلیک کنید تا مقالههای مشابه را مشاهده نمایید.
نظر شما :