چگونه در رده بندی وبومتریک پیشرفت کنیم؟
شاخص ردهبندی جهانی وبومتریک که همه ساله از سوی آزمایشگاه سایبرنتیک معرفی میشود، دانشگاههای دنیا را بر اساس اطلاعات وبسایت و پرتال آنها ردهبندی میکند. هرچقدر جایگاه و رتبه یک دانشگاه در این ردهبندی بهتر باشد، اعتبار وبسایت و پرتال دانشگاهی بالاتر رفته و میتوان آن را یک پرتال موفق و استاندارد دانست. به همین منظور مدیران وبسایتهای دانشگاهی همواره درتلاشند تا با اقدامات خود وضعیت دانشگاه مربوط خود را در این ردهبندی بهبود بخشند؛ اما چه میزان از این اقدامات موفق است و بهراستی برای بهبود جایگاه وبسایت و پرتال دانشگاهی در ردهبندی جهانی وبومتریکس باید چه کاری انجام داد؟ رعایت چند نکته زیر میتواند کمک شایانی به پیشرفت و بهبود وضعیت وبومتریک وب سایتهای دانشگاهی کند.
- مهمترین و نخستین گام به محتوای وبسایت بازمیگردد. هرچقدر محتوای یک وبسایت دانشگاهی کاربرپسند تر باشد و بازدیدکننده پس از مراجعه به سایت به راحتی به مطالب مدنظر خود دسترسی پیدا کند، همین عامل به تدریج میتواند منجر به بهبود جایگاه وبسایت شود؛ به عبارت دیگر تولید محتوای مناسب و به روز نگه داشتن وبسایت که مهمترین عوامل جذب مخاطبین هستند، خود بهبود رتبه وبسایت دانشگاهی را در پی دارند. از همین رو باید گفت به کارگیری روشهای غیراستاندارد و گاه متقلبانه که در جهت گمراه کردن وبومتریکس به کار گرفته میشود، حتی میتواند نتیجهای عکس در پی داشته و جایگاه یک دانشگاه را تضعیف نیز بکند.
- گام بعدی که باید مورد توجه مدیران وبسایت دانشگاهی قرار گیرد، استفاده از ایمیلهای آکادمیک و مختص هر دانشگاه است. ساختن حساب کاربری ایمیل برای اساتید و دانشجویان هر دانشگاه و استفاده از این حساب کاربری در نهایت هم به بهبود رتبه سایت در وبومتریکس و هم به بهتر شدن وضعیت رنکینگ وبسایت کمک میکند؛ اما رعایت چند نکته نیز در این بخش قابل توجه است یکی اینکه حساب کاربری فرد همیشه فعال باشد. در برخی از دانشگاهها پس از فارغالتحصیلی دانشجو، ایمیل وی نیز از دسترس خارج میشود که این مسئله نقطه ضعف برای دانشگاه محسوب میشود و نکته دیگر اینکه مدیران وبسایت دانشگاهی باید همواره از وضعیت و فعال بودن mail server دانشگاه خود آگاهی کامل داشته باشند.
- اقدام دیگری که برای بهبود این جایگاه میتوان انجام داد ساخت پروفایل گوگل اسکالر برای اساتید دانشگاه است.چراکه امروزه یکی از پارامترهای مهم اعتبارسنجی وب سایت دانشگاهی از دید وبومتریک داشتن همین پروفایل برای اساتید و پژوهشگران وابسته به دانشگاه است.از همین رو مناسب است تا اساتید هرچه سریع تر نسبت به ساخت پروفایل شخصی خود در گوگل اسکالر که ابزار آکادمیک گوگل تلقی می شود، اقدام کنند.
- و نکته آخر اینکه همه فعالیتها، رویدادها، همایشها، کارگاهها و نشستهایی که از سوی یک دانشگاه برگزار میشود و در وبسایت دانشگاه نیز منعکس میشود باید در همان دامین اصلی دانشگاه قرار گرفته شوند؛ به عبارت دیگر اینکه تمام صفحات زیر مجموعه یک وبسایت و پرتال دانشگاهی دارای یک دامین یکسان و ثابت باشند، نکته مهمی است که به استاندارد سازی وبسایت و در نهایت بهبود جایگاه پرتال دانشگاهی کمک میکند.
- در این مورد بیشتر بخوانید: آشنایی با رتبه بندی دانشگاهها در وبومتریک و شاخص های آن
نظر شما :