طراحی یکپارچه، نکته مهم در ساخت وبسایتهای دانشگاهی
طراحی صفحات وبسایت دانشگاهی یکی از مهمترین مراحل ساخت و ایجاد وبسایت و پرتال دانشگاهی است. یک طراحی خوب و از نظر فنی بدون ایراد میتواند ضمن جذب مخاطبین و ترغیب کاربران به مطالعه و بازدید از بخشهای مختلف وبسایت، جایگاه وبسایت دانشگاهی را در موتورهای جستوجو نیز بهبود بخشد که در نهایت در ردهبندی جهانی وبومتریکس نیز اثر گذار باشد.
به طور کلی طراحی وبسایت دانشگاهی باید بهگونهای باشد که استفاده از وبسایت را تسهیل بخشد تا گروه گستردهای مخاطبین از دانشجویان فعلی، فارغالتحصیلان و کسانی که قصد ورود به دانشگاه را دارند، اساتید و سایر کارمندان و... بهخوبی بتوانند به بخشهای مختلف وبسایت روند. یک طراحی پیچیده و گمراهکننده نهتنها به جذب مخاطب کمکی نمیکند بلکه مخاطبین فعلی را نیز مأیوس خواهد کرد. طراحی باید بهگونهای باشد که هر فرد بهمحض ورود به وبسایت بتواند اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورد.
در همین راستا، طراحی یکپارچه صفحات وبسایت دانشگاهی یکی از مهمترین نکاتی است که مدیران وبسایت باید بدان توجه کنند. بدین معنی که تمام زیرمجموعههای یک دانشگاه همچون دانشکدهها، مؤسسات وابسته، وبسایتهای مربوط به همایش و رویدادهای مربوط به دانشگاه و... باید طراحی یکسان با صفحه اصلی وبسایت داشته باشند. به عبارتی همه فعالیتها، کارگاهها و نشستهایی که از سوی یک دانشگاه برگزار میشود و در وبسایت دانشگاه نیز منعکس میشود باید در همان دامین اصلی دانشگاه قرار گرفته شوند؛ بهعبارتدیگر اینکه تمام صفحات زیرمجموعه یک وبسایت و پرتال دانشگاهی دارای یک دامین یکسان و ثابت باشند. این نکته مهمی است که به استانداردسازی وبسایت و در نهایت بهبود جایگاه پرتال دانشگاهی کمک میکند. همچنین نام و لوگوی دانشگاه باید بهوضوح در تمام این صفحات وبسایت مشاهده شود. استفاده از نام کامل و استاندارد دانشگاه در تمام صفحات وبسایت نیز باید رعایت شود.
از جمله نکات دیگری که در راستای طراحی یکپارچه صفحات میتوان اشاره کرد، دسترسی به صفحه درباره ما از صفحات مختلف وب سایت است. صفحه درباره ما یکی از بهترین صفحاتی است که مخاطبین میتوانند با مراجعه به آن برای ورود به دانشگاه تصمیم بگیرند. درحالی که متأسفانه اغلب دانشگاهها اهمیت این صفحه را نادیده میگیرند و دسترسی محدودی برای آن قائل میشوند و یا محتوای نامناسبی برای آن تهیه میکنند. در نظر گرفتن یک طراحی و محتوای جذاب برای این صفحه و همچنین دسترسی آسان به آن میتواند بازدیدکننده و کاربران را با دانشگاه، اهداف و فضای کلی آن آشنا کند.
در آخر باید گفت اگرچه ممکن است دانشگاهها و مراکز علمی و آموزشی در راه تقویت وبسایتهای خود با مشکلاتی نظیر محدودیت بودجه و یا مدیریت تأثیرگذار وبسایت مواجه باشند، اما توجه به این نکته ضروری است که امروزه وبسایت هر دانشگاه علاوه بر جنبه اطلاعرسانی یکی از اصلیترین روشهای جذب دانشجو محسوب میشود و کاربران از طریق همین وبسایت با رشتههای دانشگاهی، برنامههای آموزشی و رویدادهای علمی و فرهنگی آن دانشگاه آشنایی کامل پیدا میکنند.
نظر شما :