همه آنچه که باید درباره استفاده از تصویر در یک متن بدانید
در یادداشت "عنوان، مهم ترین بخش محتوای وب سایت" اهمیت عنوان یک مطلب در تهیه مجتوای وب سایت را بیان کردیم. در اینجا به اهمیت استفاده از تصاویر در یک وب سایت خصوصا طراحی وب سایت دانشگاهی اشاره خواهیم داشت:
تصاویر
تصاویر از المانهای مهم در صفحات وب و متون وبسایتها به شمار میروند. یک متن بدون تصویر خسته کننده و بیروح است. همچنین تصاویر در انتقال اطلاعات به خواننده میتوانند کمک بسزایی به شمار بروند.
باید دقت کنید که تصاویر استفاده شده در صفحات وبسایت باید مرتبط با محتوا بوده و شرایط خاصی را داشته باشند. در همین راستا وقتی که عکسی را در وبسایت خود آپلود میکنید از این راهنما پیروی کنید.
انواع فایل: عکسها را با فرمت jpg، gif یا png ذخیره کنید. فایلهای pdf، psd، ttf و doc و سایر فرمتهای غیر متداول سازگار با وب نیستند و در مرورگرها نشان داده نخواهند شد.
نام فایل: در نام فایلها فقط از حروف انگلیسی و اعداد و علامت _ استفاده کنید. بقیه کاراکترها مانند حروف فارسی، علامت سؤال، علامت درصد و … ممکن است درست در سرویس دهنده ذخیره نشوند و مشکلات غیرمنتظرهای را در محتوای تولیدی به وجود آورند و همچنین لذا بههیچوجه در نام فایلهای تصاویر خود از کاراکترهای فارسی استفاده نکنید.
حجم فایل: پیشنهاد میشود حجم تصاویر بارگذاری شده کمتر از ۵۰۰ کیلوبایت باشد. در غیر این صورت ممکن است زمان بارگذاری صفحه بسیار زیاد شده و یا حتی بسیاری از کاربران قادر به دیدن تصاویر نباشند.
نوع رنگ: تصاویر را با نوع رنگ RGB در ابزار ویرایش تصویر ذخیره کنید. نوع CMYK برای چاپ کردن روی کاغذ استفاده میشود و برای مرورگرها مناسب نیست.
اندازه تصویر: اندازه تصویر را کوچکتر از عرض صفحه سایت در نظر بگیرید. برای مثال اگر عرض صفحه که در اختیار شماست برای قرار دادن مطلب 7۰۰ پیکسل است در صورتی که شما عکسی با عرض بیشتر در صفحه قرار دهید یا این عکس توسط سیستم مدیریت محتوای سایت شما کوچکتر خواهد شد و یا به دلیل اینکه عرض زیادی دارد ساختار صفحه را به هم ریخته و تغییر میدهد.
مفهوم پیکسل در اینچ: مفهوم پیکسل در اینچ در وب معنی ندارد؛ بنابراین ppi و dpi که در نرمافزار ویرایش تصویر میبینید مربوط به وب نیستند. تا زمانی که سایز تصاویر شما مساوی باشد ذخیره کردن آنها با ppi و dpi متفاوت تغییری در کیفیت تصویر در وبسایت نخواهد داشت. یک تصویر با عرض ۶۰۰ پیکسل و ارتفاع ۴۰۰ پیکسل با هر ppi که باشد اندازه فایل یکسانی دارد. این تصویر شامل ۲۴۰۰۰۰ پیکسل است و در هر صورت این پیکسلها هستند که حجم فایل آن را تعیین میکنند. با این تعریف اگر عکسی با رزولوشن بیشتر داشته باشید حجم بیشتری خواهد داشت و زمان لود شدن آن در صفحه بیشتر خواهد بود.
مفاهیم ppi و dpi در محتوای وب و نشان دادن آنها در بروزر و روی نمایشگر تأثیری ندارند ولی در هنگام چاپ این تصاویر است که تأثیرگذار خواهند بود. به همین دلیل تصاویری که باید دانلود شده و چاپ شوند را بهتر است با اندازه 300dpi ذخیره کنید.
کیفیت فایلهای jpeg: فایلهای jpeg را با کیفیت حدود ۸۰ درصد ذخیره کنید. این کار حدود ۲۰ درصد فایل را فشردهتر میکند. برای اینکه بهترین حالت کیفیت را به دست آورید میتوانید این کار را با چند کیفیت مختلف امتحان کنید و بهترین کیفیت را به دست آورید. توجه کنید که اگر بر روی این فایلها فشردهسازی زیادی اعمال کنید کیفیت تصویر برای نمایش در وبسایت از بین خواهد رفت.
تصاویر بسیار کوچک استفاده نکنید: درصورتیکه به اشتباه تصویر را خیلی کوچک کردید مجدداً سعی نکنید آن را بزرگ کنید بهتر است از اول با تصویر اولیه کار کنید؛ زیرا پس از کوچک کردن تصویر اگر سعی کنید آن را مجدداً بزرگ کنید کیفیت تصویر از دست رفته و شفافیت خود را از دست میدهد.
عدم استفاده از ابزار مدیریت محتوا برای تغییر سایز تصویر: این ابزارها سایز تصویر را تنها هنگام نمایش در صفحه وبسایت تغییر میدهند و این به این معنی نیست که تصویر واقعاً کوچکتر شده. پس همیشه سعی کنید تصویر را خودتان و توسط یک نرمافزار گرافیکی تغییر داده و سپس در متن صفحه قرار دهید.
همچنین هنگامیکه تصاویر را توسط ابزار مدیریت محتوای وبسایت خود در صفحه قرار میدهید اگر نیاز بود که اندازه تصویر را تغییر دهید فقط عرض یا فقط ارتفاع آن را تغییر دهید و اجازه دهید خود ابزار بعد دیگر را بر اساس اندازه اصلی عکس تغییر دهد.
فایلها
قواعد نامگذاری: قواعد نامگذاری فایلها هم همانند فایلهای تصاویر میباشد. شما میتوانید با مراجعه به بخش قبل به آن دسترسی پیدا کنید.
حجم فایلهای متنی بهتر است بیشتر از ۲ مگابایت نباشد و سایر فایلها هم بهتر است بیش از ۵ مگابایت فضای سرور را اشغال نکنند.
فرمت فایلهای متنی استاندار که باید در وبسایت استفاده شوند شامل doc، docx و pdf میباشد و در صورتی که نیاز است از فرمت دیگری استفاده شود توصیه میشود حتماً یکی از این فرمتها در کنار آن در وبسایت قرار داده شود.
برای لینک دادن به یک فایل در متن لازم است که متن لینک داده شده با محتوای فایل مربوط باشد و از کلمات و عباراتی مانند «کلیک کنید»، «اینجا کلیک کنید»، «دانلود» و … استفاده نکنید. بهعنوان مثال اگر فایل برنامه یازدهمین کنفرانس بینالمللی AUDP را برای دانلود میخواهیم در وبسایت قرار دهیم بهتر است از جملهای مانند «دریافت برنامه یازدهمین کنفرانس بینالمللی AUDP» استفاده کنیم.
همچنین اگر در صفحهای نیاز است که به یک فایل لینک داده شود حتماً در آن صفحه توضیحاتی در مورد محتوای آن و اینکه کاربر باید انتظار چه مطالبی را داشته باشد ارائه دهید. در واقع تمامی صفحات وبسایت باید دارای محتوای متنی باشند حتی صفحاتی که متونی به صورت فایل در آنها لینک داده شدهاند.
در همین راستا باید اشاره کرد که حتی قرار دادن لینک یک فایل در منوی وبسایت هم اثرات مخربی بر روی ساختار و محتوای سایت داشته و توصیه میشود که در این موارد صفحهای ایجاد شده و در منو آدرس آن صفحه قرار داده شود. این صفحه هم باید محتوای خود را داشته باشد و در انتهای محتوا یا در بین متن لینکی به فایل مورد نظر قرار داده شود.
نظر شما :